okawa | Bloedlijnen | Poel van genen van toonaangevende kwekers

Bloedlijnen

genetisch materiaal voor kampioenen

Sensuke

SensukeDe Sensuke bloedlijn is ontstaan uit een vrouwelijke Kohaku waarvan de bloedlijn en kweker onbekend zijn en een mannelijke Kohaku van de kweker Tsunenichi. Deze mannelijke Kohaku was een afstammeling van de Tomoin Kohaku. De Sensuke bloedlijn verspreidde zich vooral over het Westelijke deel van Japan en heeft daar een zeer grote invloed bij de kweek van Kohaku.

Enkele aansprekende winnaars op de erepodia van de Japanse koi-shows vindt u hieronder, allen voortgekomen uit deze bloedlijn:

Miko (ZNA winnaar 2005) van de Lizuka Sensuke bloedlijnMaruyama Sensuke als winnaar in 1981 Shinkokai Winnaar 2011 Sensuke van Sakai Fish Farm

Kenmerken


De Sensuke Kohaku kenmerken zich door een zwaardere bouw. De kaakbeenderen zijn zwaarder, hierdoor lijkt het hoofd breder en ronder. Op een zuiver witte huid liggen mooie rode patronen met een goede aflijning.
De Sensuke bloedlijn is door diverse kwekers verder ontwikkeld. Zo zijn de volgende bloedlijnen ontstaan als specialisatie van de oorspronkelijke Sensuke bloedlijn:

  • De Murayama Sensuke bloedlijn van Isawa San uit Yamanashi.
  • De Okawa Sensuke bloedlijn van Tanaka San ( Okawa Koifarm ) uit Fukuoka
  • De Iizuka Sensuke bloedlijn van Iizuka San ( Matsue Nishikigoifarm ), de kenmerken van de Iizuka Sensuke bloedlijn zijn een snelle groei en mooie dieprode patronen met een goede aflijning ( sashi en kiwa )

De Iizuka Sensuke bloedlijn wordt op de Sakai Fish Farm van Hiroji Sakai in Hiroshima gebruikt voor de kweek van Kohaku, maar bijvoorbeeld ook bij Miyatora Niigata staat de Sensuke aan de basis voor de Kohaku-lijnen.

Herkomst


Sensuke Kohaku bloedlijn