genetisch materiaal voor kampioenen

Kobayashi

De eerste showa, origineel ontwikkeld door Jukichi Hishino (Ouchi, Niigata) omstreeks 1927, bezaten een erg oranjegeel pigment. De reden hiervoor is dat deze eerste Showa's afkomstig waren uit een kruising tussen een Kohaku en een Ki Utsuri. Deze showa kan ook op geen enkele manier vergeleken worden met de showa zoals wij deze nu kennen: vervagende kleuren (die ook niet intens waren) en geen overtuigende stabiliteit maar wel voldoende om als uniciteit te herkennen. De showa was geboren.

Kobayashi wist een revolutionaire verbetering aan te brengen door het kruisen van een Showa met een Yagozen Kohaku, het broed hiervan werd weer gekruisd met een Tomoin Kohaku. De Kobayashi Showa bloedlijn werd dan ook ontwikkeld en gevestigd door de kweker Tomiji Kobayashi.

Het resultaat hiervan was een Showa met een zeer sterk en helder hi, zoals we de showa tegenwoordig kennen. Door het inbrengen van Kohaku bloed werden ook nog eens de witte vlakken op de huid aanmerkelijk verbeterd! Het moge duidelijk zijn dat de Kobayashi showa een nieuw tijdperk inluidde voor wat betreft de kwaliteit van de showa en de mogelijkheden voor andere kwekers weer verder vergrootte om betere showa te produceren.

Herkomst


In onderstaande afbeelding is de herkomst van de Kobayashi showa weergegeven:

Kobayashi Showa